nieuws

Bouw slachterij probleem

bouwbreed

Bouw slachterij probleem

emmen – De nieuwbouw van een grote kuikenslachterij van Plukon Poultry in Emmen, waartoe ook vleesmerk Friki behoort en dat onderdeel is van de Rotterdamse Cebeco Groep, is minimaal met een jaar uitgesteld en wordt mogelijk zelfs afgeblazen. Financiers hebben, als gevolg een Europese crisis in de pluimveesector, het bedrijf een jaar de tijd gegeven om orde op zaken te stellen. In december van dit jaar wordt de balans opgemaakt. Pas daarna wordt mogelijk alsnog groen licht gegeven voor de nieuwbouw, maar dan moeten alle vergunningen nog wel worden aangevraagd. Het voorlopig afblazen van de nieuwbouw op een terrein van maar liefst tien hectare in Emmen heeft grote gevolgen voor de werkgelegenheid (630 arbeidsplaatsen) in de Drentse gemeente. De nieuwbouw in Emmen zou de huidige verouderde slachterijen in Wezep en Dedemsvaart vervangen. Vorige maand had de nieuwbouw al van start moeten gaan, maar dat is niet gebeurd. Volgens een woordvoerster van Plukon In Wezep was er ook nog geen bouwer aangezocht.

Reageer op dit artikel