nieuws

Bouw kantoortoren Apeldoorn geschorst

bouwbreed

Bouw kantoortoren Apeldoorn geschorst

den haag ­ Voorlopig kan niet worden begonnen met de bouw van een kantoortoren op het terrein Walterboscomplex in Apeldoorn. Dit blijkt uit een uitspraak van de Raad van State. Het rechtscollege wil dat de gemeente Apeldoorn eerst een besluit neemt over de bezwaren van omwonenden tegen de bouw van een parkeergarage bij de toren. Tot die tijd moet worden gewacht met de bouw van de toren. Als de gemeente over de bezwaren heeft beslist, vervalt de schorsing van de bouwvergunning voor kantoortoren, ongeacht of de bezwaren tegen de parkeergarage worden afgewezen of niet. De omwonenden kunnen dan wel opnieuw een schorsing van de vergunning aanvragen bij de raad. Wijst B en W de bezwaren tegen de garage af, dan kunnen ze beroep aantekenen bij de rechtbank in Zutphen.

Reageer op dit artikel