nieuws

Boskalis en Heijmans wellicht naar Midkap

bouwbreed Premium

Boskalis en Heijmans wellicht naar Midkap

amsterdam – Als de rekenaars van Dexia Securities en Fortis goed gerekend hebben, dan hebben Heijmans en Boskalis een goede kans in maart volgend jaar te promoveren naar de Midkap-index. Projectontwikkelaar Amstelland MDC degradeert volgens de cijfers. Om voor de status van Midkapper in aanmerking te komen, moet in ÈÈn jaar minimaal 20 procent van de aandelen in andere handen overgaan. Amstelland slaagt daar volgens de meest recente berekeningen niet in. Voor de prestigieuzere AEX komen-Heijmans en Boskalis niet in aanmerking. Daarvoor zijn de omzetten te laag. Naar het zich laat aanzien, zullen de bouwer en de baggeraar gezelschap krijgen van zes vastgoedfondsen. Tot voor kort werden deze vanwege hun status van fiscale beleggingsinstelling gerekend tot de categorie beleggingsfondsen. Nu kunnen ze ook beschouwd worden als onderneming waardoor opneming in de Midkap en AEX mogelijk is. Op basis van het aantal aandelen dat verhandeld is, hebben nu Rodamco Europe en zusje Asia, Wereldhave, Corio en de beide VastNed-fondsen een goede kans op de Midkap-status.

Reageer op dit artikel