nieuws

Appartementenhuis voor gehandicapte kinderen

bouwbreed Premium

Appartementenhuis voor gehandicapte kinderen

LEEUWARDEN ­ Met de start van de bouw van een speciale, aangepaste woning in de wijk Bilgaard in Leeuwarden voor zes gehandicapte kinderen, gaat een droom in vervulling voor de ouders. Verenigd in de Stichting Us Dream (Onze Droom) maakten ze zich jarenlang sterk voor de bouw van zo’n woning omdat ze vinden dat hun kinderen zo zorg op maat krijgen in plaats van afstandelijke zorg in een grote instelling. De woning bestaat uit zes appartementen die rolstoeltoegankelijk zijn met elk een eigen bad­, woon­ en slaapkamer en een berging. Verder zijn er allerlei voorzieningen getroffen zoals automatische zonwering en gordijnenbediening en ook is er cameratoezicht. De bouwkosten bedragen 1,3 miljoen euro. Het appartementenhuis in Leeuwarden wordt onder meer gebouwd met behulp van bijdragen van woningcorporatie Nieuw Wonen Friesland die ontwikkelaar en opdrachtgever is en hoofdaannemer HBG BML Bouw te Leeuwarden. Diverse andere onderaannemers dragen ook bij, net als de ministeries van VROM en VWS. Medio volgend jaar is de oplevering.

Reageer op dit artikel