nieuws

Amersfoort maakt plan voor baggerstort

bouwbreed Premium

Amersfoort maakt plan voor baggerstort

amersfoort – De gemeente Amersfoort gaat een bestemmingsplan maken voor de baggerberging in de polder Zevenhuizen. Amersfoort wil op die plek eigenlijk woningen en groen hebben, maar volgt de aanwijzing die het in augustus van de provincie Utrecht kreeg op. Als Amersfoort dat niet doet, zou de provincie zelf een bestemmingsplan gaan maken. Amersfoort is overstag gegaan omdat het liever zelf de regie houdt over de invulling van het gebied nabij Vinex-locatie Vathorst. Tegelijkertijd hebben provincie en gemeente afgesproken te zoeken naar alternatieven voor het depot. In het bestemmingsplan wordt dan ook rekening gehouden met het eventueel niet doorgaan van de baggerberging. De baggerstort wordt 35 hectare groot. Het bestemmingsplan omvat een gebied van in totaal 92 hectare. Dit bestemmingsplan moet voor volgend zomer vastgesteld zijn. De inspraak kan mogelijk voor problemen zorgen; omwonenden zijn fel tegen de komst van het depot.

Reageer op dit artikel