nieuws

Vertraging groene hoofdstructuur

bouwbreed Premium

Vertraging groene hoofdstructuur

den haag – De Ecologische Hoofdstructuur (EHS) loopt vertraging op. Minister Veerman (landbouw) moest dat toegeven tijdens de begrotingsbehandeling van het ministerie van Landbouw Natuurbeheer en Visserij. De slinger van natuurgebieden door Nederland heeft te lijden onder de slechte economische vooruitzichten. ‘Het concept Ecologische Hoofdstructuur staat niet ter discussie, maar door de bezuinigingen moeten we gas terugnemen’, aldus Veerman. In 2010 moet 90 procent van de EHS vrij zijn van obstakels als bestaande wegen. Vorig jaar was 38 procent daarvan al opgelost. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat houdt rekening met de EHSbij de aanleg van nieuwe wegen. Door de uitspraken van Veerman is echter onduidelijk of het streven voor 2010 wordt gehaald.

Reageer op dit artikel