nieuws

‘Raad van bestuur IHC moet ook opstappen’

bouwbreed

schiedam – De voltallige raad van bestuur van schepenbouwer IHC Caland moet opstappen vanwege de slechte gang van zaken bij scheepswerf Van der Giessen-De Noord. Dat vindt CNV Metaal en Elektro.

Volgens de vakbond is het onterecht dat alleen directeur D. Brink van de scheepswerf in Krimpen aan den IJssel aan de kant is gezet. Ook de bestuurders van het moederconcern zijn verantwoordelijk voor de slechte situatie bij de werf, meent CNV Metaal en Elektro. De bond heeft het vermoeden dat Brink door zijn ‘directe omgeving niet over alles juist is ingelicht, waardoor de schade is vergroot’. Vorig week maakte IHC Caland bekend dat Van der Giessen-De Noord in financiële nood is geraakt en dat zeker eenderde van de 770 arbeidsplaatsen moet verdwijnen. Toenemende concurrentie en een dalende vraag naar vracht- en passagiersschepen hebben de scheepswerf in rode cijfers gebracht.

Reageer op dit artikel