nieuws

Miljardencontract voor onderdak Britse leger

bouwbreed Premium

londen – Bovis Lend Lease is door het Britse ministerie van Defensie uitgekozen als hoofdaannemer voor het bouwen van nieuwe huisvesting voor meer dan dertigduizend soldaten door heel Groot-Brittannië. Met de opdracht voor tien jaar is een bedrag gemoeid van meer dan 1,6 miljard euro.

Bovis werkt in het zogenaamde Debut-consortium samen met dienstverlener Babcock Support Services. Behalve om huisvesting, gaat het ook om het vernieuwen of aanleggen van voorzieningen als winkels en sportvelden of -hallen en andere recreatieruimten. In de eerste vijf jaar moeten verder 16.000 slaapruimten onder handen worden genomen, voor het merendeel in Engeland en Wales, maar verder ook in Duitsland en op Cyprus. Het consortium is verantwoordelijk voor de keuze van onderaannemers, het ontwerp, de uitvoering en de kostenbewaking maar moet ook zorgen voor een efficiënte rapportage aan de opdrachtgever. Volgens het ministerie gaat het om een van de grootste opdrachten die ooit is verleend in de Britse bouwsector. Het ministerie hoopt de onderhandelingen met Debut, die al in maart vorig jaar zijn begonnen, in oktober af te ronden, waarna het werk volgend voorjaar kan beginnen.

Reageer op dit artikel