nieuws

Illegale stort van puin jaagt schap op kosten

bouwbreed

Illegale stort van puin jaagt schap op kosten

groningen – De illegale stort van met name bouwpuin, verbouwingsresten en schroot in het recreatiegebied ten zuiden van de stad Groningen is de afgelopen drie jaar bijna verdubbeld van 21.340 kilo in 1998 naar 36.320 kilo in 2001. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Meerschap Paterswolde. De forse toename van de illegale stort wordt volgens het meerschap, dat verantwoordelijk is voor het opruimen van de tientallen tonnen afval, vooral veroorzaakt door de nieuw ingevoerde diftar-inzameling (gedifferentieerde tarieven), waarbij het bouwafval per gewichtseenheid moet worden betaald. Het meerschap noemt de toegenomen illegale stort in het recreatie- en natuurgebied als een van de belangrijkste redenen van haar tekort op de begroting. Toch moet het bouwafval rond het Paterswoldsemeer, het Hoornsemeer en de Hoornseplas meteen worden opgeruimd om te voorkomen dat de afvalberg potentiÎle vervuilers aanspoort hun eigen troep eraan toe te voegen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels