nieuws

Heijmans zwaait baas uit

bouwbreed Premium

Heijmans zwaait baas uit

hilversum – Met een concert van de wereldberoemde mezzosopraan Cecilia Bartoli begeleid door het Romeinse barokorkest Musiche Nove en de Franse pianist Thibaudet heeft Heijmans afscheid genomen van bestuursvoorzitter Joop Janssen. Eerder dan de bedoeling, maar gedwongen door ziekte verlaat Janssen het bedrijf dat hij in veertien jaar tijd liet groeien van een omzet van 230 miljoen naar zo’n 2,5 miljard euro. Ambitieus, gedreven, open, een groot gevoel voor humor en oog voor de menselijke maat, waren de loftuitingen die Janssen kreeg toegezwaaid van de spaarzame sprekers. Energiek was eveneens een woord waarvan iedereen vond dat het op Janssen van toepassing te verklaren. Dat blijkt alleen al uit allerlei maatschappelijke functies die de Heijmans-baas buiten de bouw had. Zoals burgemeester Rombouts van Den Bosch zei: ‘Joop is van groot belang geweest voor de regio.’ Door de gemeente werd hij daarvoor beloond met de erepenning van de stad. ‘We hadden wel een wereldreis willen aanbieden, maar dat zou de omgekeerde wereld zijn geweest, een gemeente die een aannemer een reis aanbiedt’, grapte hij. De registeraccountant Janssen schijnt overigens in zijn carrière altijd op de verkeerde stoel gezeten te hebben. Toen hij bij KPMG zat, werd daar gezegd dat hij geen accountant was, bij autobedrijf Lathouwers vond men dat hij geen automan was, bij de NMB, later ING, vond men hem geen bankier en bij Heijmans vond hij zichzelf geen aannemer. Zij afscheid ging gepaard met een groot cadeau dat de gasten samen met Heijmans bij elkaar hadden gebracht, ruim 126.000 euro voor een benedictijnerklooster in het Indiase Japali. ‘Die doen heel goed werk’, prees Janssen toen hij de cheque kon aanbieden.

Reageer op dit artikel