nieuws

Enci mag diermeel blijven verbranden

bouwbreed Premium

Enci mag diermeel blijven verbranden

den haag – Cementindustrie Enci in Maastricht kan voorlopig van start gaan met het inzetten van diermeel als secundaire brandstof in een van de ovens. Tot dit oordeel is de Raad van State gekomen. De stichting Enci Stop en Milieufederatie Limburg maakten bezwaar tegen het gebruik van diermeel. Volgens deze organisaties zijn de gevolgen voor het milieu door het gebruik onvoldoende onderzocht. De Raad van State concludeert in zijn uitspraak dat de provincie Limburg zich bij het afgeven van de vergunning terecht heeft kunnen baseren op verschillende onderzoeken naar de uitstoot van schadelijke stoffen bij de verbranding van diermeel. Bovendien zijn er voldoende voorschriften aan de vergunning verbonden die schade moeten tegengaan, zo meent het rechtscollege. Ook de bezwaren van beide partijen tegen een proef met rookgasreinigingskalk als brandstof in het cementproductieproces bij Enci, zijn voorlopig afgewezen.

Reageer op dit artikel