nieuws

BouwNed pakt faalkosten aan

bouwbreed Premium

BouwNed pakt faalkosten aan

waddinxveen – Terugdringing van faalkosten. Dat staat centraal in het Q Traject Faalkosten, een initiatief van BouwNed Midden-Brabant en het NVOB-Kwaliteitscentrum. Jaarlijks gaat in de bouw tussen 2 en 4,5 miljard euro verloren door faalkosten oftewel overbodige kosten. ‘Een gigantische hoeveelheid geld, zeker in een branche met relatief lage winstmarges’, vindt BouwNed. Zonde, vooral omdat er nauwelijks iets wordt ondernomen om dit soort kosten te drukken. Het traject van BouwNed en het NVOB-Kwaliteitscentrum moet hierin verandering brengen. Het moet ervoor zorgen dat de communicatie verbetert zodat meer inzicht komt in oorzaken en gevolgen van faalkosten. ‘Daarnaast heeft het tot doel de faalkosten te verlagen door het opzetten van gerichte verbeteringstrajecten bij deelnemende bouwbedrijven.’ Inmiddels hebben 23 bedrijven uit diverse regio’s belangstelling getoond voor het initiatief. Op 8 oktober beginnen de eerste bedrijven ermee, daarna is het de beurt aan aannemers uit onder meer Alkmaar en Breda. Verschillende BouwNed afdelingen overwegen om in hun regio eveneens met het traject van start te gaan.

Reageer op dit artikel