nieuws

Winst Hanson stijgt met 12,3 procent

bouwbreed

Winst Hanson stijgt met 12,3 procent

den haag – Hanson PLC boekte het afgelopen jaar 12,3 procent meer winst dan in de eerste zes maanden van 2001. De winst voor belasting steeg naar 145 miljoen pond (was 129 miljoen pond). Het resultaat in het eerste halfjaar is mede gerealiseerd door toegenomen handelswinst in Engeland en Australië. Dit samen met het voordeel van lagere netto-rentekosten, zorgde voor de toename van de winst, laat een woordvoerder van het bedrijf weten. ‘Deze ontwikkeling lijkt zich in het tweede halfjaar door te zetten, buitengewone weersomstandigheden en verder terugvallen van de dollar buiten beschouwing gelaten.’ Hanson is werelds grootste aanbieder van aggregaten en de derde grootste producent van ready-mixed beton. Een ander belangrijk product is bakstenen. De belangrijkste werkzaamheden zijn in Europa, Noord Amerika, Azie en Australië.

Reageer op dit artikel