nieuws

Vergunningen betonbedrijven Amsterdam in het geding

bouwbreed

den haag – De milieuvergunningen van de twee Amsterdamse betonbedrijven Constar Betonwaren en Coenhaven worden mogelijk vernietigd. Deze conclusie trekt exploitatiebedrijf Mebin, die voor de Raad van State bezwaar maakte tegen de vergunningen.

De beide milieuvergunningen zijn inmiddels gehonoreerd, maar de aanvragen zijn nooit gepubliceerd in de Staatscourant en verschenen alleen in het Amsterdams Stadsblad. Daarom wil Mebin dat de provincie Noord-Holland de vergunningen weer intrekt. Mebin is net als Constar en Coenhaven een exploitatiebedrijf van betonmortelcentrales en heeft er belang bij te weten wanneer er vergunningen worden vestrekt en wat erin staat. Voorzitter E. Berg merkte tijdens de zitting op dat de Raad van State niet afwijkt van procedures waar het gaat om publicatie van verleende vergunningen; zoals het publiceren van vergunningen en aanvragen in de Staatscourant. Advocaat D. van Horssen van Mebin trok alvast zijn conclusies uit deze opmerking ‘De uitspraak die over een paar weken volgt, betekent waarschijnlijk dat de vergunningen moeten worden vernietigd, omdat er een vormfout is gemaakt door de provincie. Dat betekent dat beide bedrijven helemaal opnieuw moeten beginnen door weer officieel een aanvraag bij de provincie in te dienen voor een milieuvergunning.’

Reageer op dit artikel