nieuws

Tikfout komt bestuur Aalburg duur te staan

bouwbreed

Tikfout komt bestuur Aalburg duur te staan

den haag – De gemeente Aalburg tekent bezwaar aan tegen het besluit van de Raad van State om het bestemmingsplan Buitengebied op niet-inhoudelijke gronden af te keuren. De raad verwees het plan van de Brabantse gemeente naar de prullenbak wegens een tikfout in een codenummer. Ook de provincie Noord-Brabant heeft bezwaar aangetekend. Dat heeft wethouder A. Verspuij van Aalburg donderdag bekendgemaakt. De gemeente Aalburg beroept zich in het bezwaarschrift op de algemene rechtszekerheid. Het gewraakte codenummer dat naar een plankaart verwijst, kan niet tot verwarring leiden, omdat er maar één plankaart is. De vernietiging van het bestemmingsplan is zowel voor de voor- als tegenstanders een streep door de rekening. De hele procedure moet opnieuw als de raad ook het bezwaar afwijst. Dat kan wel drie jaar in beslag nemen. Bouwplannen voor het gebied lopen daardoor forse vertragingen op. Voor tegenstanders blijft de onzekerheid of de Raad van State hun inhoudelijke kritiek gegrond verklaart.

Reageer op dit artikel