nieuws

Resultaat Nedschroef teruggelopen

bouwbreed

Resultaat Nedschroef teruggelopen

helmond – Het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening van Koninklijke Nedschroef is het eerste halfjaar van 2002 acht ton lager uitgevallen en komt uit op een miljoen euro. Over de eerste zes maanden van 2001 bedrooeg dat resultaat nog 1,8 miljoen euro. De omzet daalde met 7,6 procent van 155,2 miljoen euro naar 143,4 miljoen euro. Bij de afdeling machines en gereedschappen was de omzetdaling met 29,2 procent het grootst. Deze divisies leden onder de aanhoudende ongunstige conjuncturele situatie in de wereld. Het nettoresultaat daarentegen was acht ton hoger dan in het tweede halfjaar 2001. Het negatieve nettoresultaat van de eerste zes maanden van 2001 bedroeg 1,8 miljoen euro, veroorzaakt door het treffen van een reorganisatievoorziening van 3,6 miljoen euro. Om negatieve resultaten in de kliem te smoren, sloot het moederbedrijf in 2002 twee handelsbedrijven, en Italie, te sluiten.

Reageer op dit artikel