nieuws

Limburg knapt bedrijventerreinen op

bouwbreed

maastricht – Limburg gaat drie oude bedrijventerreinen, gelegen in Venlo, Kerkrade en Heerlen een grote opknapbeurt geven.

De provincie heeft hiervoor bij het ministerie van Economische Zaken een aanvraag ingediend van 6,8 miljoen euro in het kader van de Tender Investerings Programma’s Provincies (TIPP-regeling). Het gaat om de terreinen Veegtes (Venlo), Spekholzerheide (Kerkrade) en Wijngaardsweg Oost (Heerlen). In Venlo wordt gerekend 8,8 miljoen euro tekort, voor de helft te dekken door de TIPP-geld. Venlo wil maximaal 2,26 miljoen bijdragen en de provincie 1,6 miljoen. In Heerlen gaat het om ingrijpende maatregelen op een beperkt oppervlak. Een tekort van 5,56 miljoen euro zou voor bijna de helft kunnen worden gedekt uit uit TIPP-gelden en verder met een bijdrage van het Europese EFRO-fonds ( 1,6 miljoen), gemeente (1,2 miljoen) en provincie (270.000). Het project Spekholzerheide in Kerkrade vertoont een beperkt tekort (ruim 800.000 euro). Het is financieel haalbaar zonder TIPP-subsidie, door EFRO-gelden en een provinciale subsidie. Het wordt toch opgenomen in het programma omdat het een logische eenheid vormt met het project Wijngaardsweg Oost. Het ministerie neemt eind dit jaar een besluit over de aanvraag.

Reageer op dit artikel