nieuws

Koolhaas helpt bij opbouw WTC

bouwbreed

Koolhaas helpt bij opbouw WTC

rotterdam – Architect Rem Koolhaas gaat een ontwerp maken voor de wederopbouw van Ground Zero in New York. De Lower Manhattan Development Corporation (LMDC) dat na de terreuraanslag werd opgericht door de stad en staat New York, zal zich naast Koolhaas’ architectenbureau Office for Metropolitan Architecture (OMA) ook wenden tot andere wereldberoemde architecten zoals Renzo Piano, Frank Gehry en Sir Norman Foster. ‘Wij benaderen de beste architecten van de wereld’, zegt LMDC voorzitter C. Whitehead. ‘Wij willen een prachtig en levendig nieuw Lower Manhattan en tegelijk de slachtoffers op een passende manier herdenken.’ De architecten moeten het gat in de skyline op esthetische wijze opvullen. Tevens dient er voldoende ruimte voor bedrijfsleven en detailhandel te verrijzen en moet het project ruimte voor woningen bieden en aandacht aan cultuur schenken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels