nieuws

Flevoland stelt rigoureuze ingrepen infrastructuur voor

bouwbreed Premium

lelystad – De provincie Flevoland wil het infrastructurele netwerk drastisch verbeteren. Er gebeuren te veel ongelukken waarbij doden of (zwaar)gewonden zijn te betreuren. Het aantal dodelijke slachtoffers moet in 2010 met 10 procent zijn gezakt. Behalve de verkeersveiligheid zijn de aanpassingen ook gericht op een betere bereikbaarheid.

Dit najaar wordt officieel vastgesteld welke wegen worden aangepakt. Nu is al bekend welke kruispunten waar veel ongelukken gebeuren, met spoed worden aangepakt. Dit geldt eveneens voor bermverstevigingen. In Flevoland wordt tevens begonnen met een baanverdubbeling van de N302 (Ganzenweg) en het project Aquaduct Veluwemeer onder deze provinciale weg. In de verbeterplannen van de provincie Flevoland speelt het Rijk een belangrijke rol. De rijksoverheid moet zorgen voor de doortrekking van de A6-A9 en de verbetering van de Hollandse Brug/A1. De Zuiderzeespoorlijn, A30, Stichtselijn en de Amersfoortselijn behoren ook tot het rijksprogramma. De provincie verwacht volgend jaar een besluit over het tracé van de Hanzespoorlijn. In de provinciale plannen is nog geen rekening gehouden met de aanleg van de N23 tussen Lelystad en Dronten. Dit betekent dat er veel moet worden geïnvesteerd in de bestaande provinciale wegen in dit gebied. Wel rekent deze overheid op de toekomstige aanleg van de N23. Voor het groot onderhoud van de provinciale infrastructuur is jaarlijks 4,5 miljoen euro beschikbaar. Tien procent hiervan wordt besteed aan de vaarwegen.

Reageer op dit artikel