nieuws

De Reus: Beweringen van Terlingen zijn pure laster

bouwbreed Premium

hilversum – Oud-topambtenaar C. de Reus staat perplex van het gemak waarmee D. Terlingen tegenover de enquêtecommissie aantijgingen aaneenrijgt. ‘Terlingen is het spoor compleet bijster. Hij wil zich blijkbaar belangrijk maken. Ik verwacht nu een telefoontje van de enquêtecommissie om mijn verhaal te doen. Klare onzin dat ik kennis van het ministerie meegenomen heb naar Wilma’.

De voormalige hoofdingenieur-directeur van het ministerie van VROM – tegenwoordig werkzaam bij Johan Matser Projectontwikkeling – zegt zich volstrekt niet in de kritiek van Terlingen te herkennen. ‘In de molen die hij beschrijft, ben ik nooit geweest. Eén of twee keer heb ik op het ministerie met het AVBB overleg gevoerd. Van 1983 tot 1987 werkte ik als hoofdingenieur-directeur in Utrecht. Iedereen weet dat de lokaties niet door mijn afdeling maar door de Rijks Planologische Dienst zijn vastgesteld. Bij de overstap in 1987 naar Wilma nam ik dan ook geen specifieke kennis mee.’

Nauwkeurig

De Reus vermoedt dat Terlingen in zijn wiek geschoten is door zijn recente kritiek op de oud-voorzitter van het AVBB. ‘Het is toch vreemd dat een man die sinds 1986 al geen aannemer meer is zich zo uitlaat over de verdeling van de Vinex-locaties begin jaren negentig. Wat me opvalt, is dat de man heel veel weet van dingen waar hij niet bij geweest is. Tot op drie cijfers achter de komma is hij nauwkeurig.’ De Reus zegt ervan overtuigd te zijn dat uit de archieven van het ministerie zal blijken dat de verwijten en beweringen van Terlingen op niets gestoeld zijn. ‘De aantijgingen zijn pure laster. Ik ben nu wel gedwongen om me te verdedigen. Of ik ook strafrechtelijke stappen overweeg? Nog niet over nagedacht. Ik heb een beetje de neiging te zeggen: wat moet je daar nu weer mee. De man is dik in de zeventig.’

Reageer op dit artikel