nieuws

Cementproductie van Holcim eerste halfjaar flink hoger

bouwbreed

Van onze redactie economie

De Europese markten hebben Holcim geen verrassingen opgeleverd. Terwijl de afzet in Spanje levendig bleef, verscherpte zich de crisis in Duitsland. In Centraal- en Oost-Europa trok de markt verder aan. De nettowinst in Europa steeg, op een omzet van anderhalf miljard euro, meer dan gemiddeld met 12,3 procent tot 178 miljoen euro. Latijns-Amerika is voor Holcim de tweede markt na Europa. Ondanks de crisis in Argentinië ontwikkelt de afzet zich relatief stabiel. De omzet daalde 8 procent naar 1,1 miljard euro. De winst zakte licht terug tot 271 miljoen euro. De winst in de Verenigde Staten daalde bij een omzet van 809 miljoen van 102 naar 50 miljoen euro. De regio’s Afrika/Nabije Oosten en Azië/Oceanië droegen respectievelijk voor 78 en 53 miljoen euro bij aan de winst van Holcim.

Reageer op dit artikel