nieuws

Arnhemse straatmaker failliet

bouwbreed

arnhem – Het Arnhemse stratenmakersbedrijf A. van den Heuvel, dat jarenlang het reguliere wegenonderhoud voor de gemeente Arnhem verzorgde, is failliet. Het bedrijf telt een kleine veertig medewerkers, die vaak al lange tijd aan de onderneming verbonden waren.

Het werk van het bijna honderd jaar oude familiebedrijf bestond volgens een ruwe schatting van curator H.A. Wiggers voor 80 procent uit opdrachten van de gemeente Arnhem. ‘Volgens de directie bestond die relatie met de gemeente al vanaf de oprichting omstreeks 1900, maar besloot Arnhem de laatste keer echter wegen en groen in één opdracht aan te besteden.’ aldus Wiggers. Omdat A. van den Heuvel geen groen aanlegt of onderhoudt, kon het bedrijf deze keer niet inschrijven. De curator stelt nog een onderzoek in, maar vermoedt dat de grote afhankelijkheid van de gemeente als opdrachtgever een belangrijke rol in het faillissement heeft gespeeld. Wiggers: ‘In ieder geval was er volgens de directie onvoldoende overig werk om met het bedrijf door te gaan. Of de gemeente zich van de afhankelijke positie van de aannemer bewust was toen zij de opdracht gecombineerd met groenonderhoud aanbesteedde, weet ik niet.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels