nieuws

Veel schademeldingen aardbeving Limburg

bouwbreed

Veel schademeldingen aardbeving Limburg

maastricht – De provincie Limburg heeft ruim 150 schademeldingen geregistreerd na de aardbeving van afgelopen maandag. Het gaat vooral om scheuren in muren en kapotte schoorstenen. De provincie gaat er niet van uit dat er schadevergoedingen worden uitgekeerd. ‘De rijksregeling die daarover gaat, lijkt niet van toepassing te zijn. Er is geen sprake van een ramp of een zwaar ongeval’, aldus een woordvoerster. De provincie coördineert de schademeldingen die bij veertien gemeenten binnenkwamen. Onder meer het kasteel in het midden-Limburgse Baexem, dat na de zwaardere aardbeving van 1992 werd gerestaureerd, liep maandag nieuwe schade op. Ook het kasteel in Wittem raakte door de beving met een kracht van 4,9 op de schaal van Richter beschadigd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels