nieuws

Snellere doorstroming A2 door bredere files

bouwbreed Premium

Snellere doorstroming A2 door bredere files

den haag – Een nieuw soort spitsstrook op de A2 moet de file verbreden, waardoor auto’s sneller de eerstvolgende afslag kunnen nemen. De nieuwe rijbaan krijgt de naam standby-strook, omdat deze tegen de middenberm ligt en niet, zoals andere spitsstroken, op de vluchtstrook. De primeur ligt vanaf oktober over 3 kilometer tussen Nieuwegein en Oudenrijn. De standby-strook is tijdelijk, maar blijft zeker tot 2010 liggen, in afwachting van de definitieve verbreding van de rijksweg. In de tussentijd ontlast de extra baan de weg tijdens werkzaamheden aan de overkapping bij Leidsche Rijn en bij knooppunt Deil. De bredere files bieden het verkeer de mogelijkheid de afslag naar de A12 richting Arnhem of Den Haag eerder te bereiken. Dat is het primaire doel van de strook. Mogelijk snellere oplossing van de files is mooi meegenomen. Het is nog niet duidelijk of er meer standby-stroken komen. ‘We doen alles voor het doorstromen van het verkeer. Ik kan me voorstellen dat Amsterdam en Rotterdam bijvoorbeeld volgen’, aldus Th. de Lange, woordvoerder van Rijkswaterstaat Utrecht. Hij kan nog niet zeggen of ook in zijn regio meer van dergelijke stroken komen.

Reageer op dit artikel