nieuws

Rijk investeert in ‘Brabants model’

bouwbreed

Rijk investeert in ‘Brabants model’

den bosch – Het Rijk heeft 14 miljoen euro beschikbaar gesteld voor vijftien projecten ter verbetering van verzorgingshuizen voor ouderen in de provincie Noord-Brabant. Ruim de helft van alle bejaardenoorden is inmiddels vernieuwd. Hierbij is gebruik gemaakt van het ‘Brabants model’, een flexibele bouwwijze waarmee de leefbaarheid in en om woonzorgcomplexen voor ouderen kan worden verbeterd. Inmiddels zijn volgens dit model 1200 verzorgingsplaatsen vervangen en zijn er 1000 extra woningen toegevoegd. De appartementen zijn groter en combineren zelfstandig wonen met de benodigde zorgfuncties. Het model is door de provincie in samenwerking met de woningbouwverenigingen en verzorgingshuizen ontwikkeld en vergt een totale investering van 27 miljoen euro.

Reageer op dit artikel