nieuws

Railinfrabeheer wil spoorviaduct Haelen

bouwbreed

Railinfrabeheer wil spoorviaduct Haelen

haelen/eindhoven – In het kader van het IJzeren Rijn-project wil NS Railinfrabeheer een viaduct bouwen over de Roermondseweg in het Middenlimburgse Haelen. De spoorweg kruist daar de nog aan te leggen omleiding van de Napoleonsbaan. Ook heeft Railinfrabeheer de gemeente gevraagd bij te dragen in de kosten voor het omleggen van het verkeer bij sluiting van de spoorovergang aan de Berikstraat. De gemeente heeft hierover nog geen beslissing genomen. Het gaat om een ongelijkvloerse kruising met het spoor voor de omleiding van de Napoleonsbaan, die momenteel wordt aangelegd. Het viaduct op de Roermondseweg moet de overgang op de huidige Napoleonsbaan vervangen. Die staat bekend als gevaarlijk. Een klein jaar geleden botste een intercity op deze overgang met een snelheid van 130 kilometer per uur op een vrachtwagen.

Reageer op dit artikel