nieuws

Overname Chicago Faucet door Gerberit

bouwbreed

Overname Chicago Faucet door Gerberit

nieuwegein – Geberit heeft voor 33,3 miljoen dollar Chicago Faucet Company overgenomen. Door de acquisitie wordt Geberit een van de belangrijkste aanbieders van complete sanitairsystemen in de industriële en publieke sector in de Verenigde Staten. De overname is bedoeld als basis voor de verkoop van Geberits huidige en nieuwe assortiment. De Europese marktleider van sanitaire technologie ziet belangrijke synergievoordelen in de samenvoeging van de twee verkoop- en distributienetwerken. Chicago Faucets is een bekend merk in de Verenigde Staten vanwege haar kwaliteitskranen voor de industriële en publieke sector. De Chicago Faucet-producten vullen het Geberit-assortiment aan en worden toegepast in scholen, laboratoria, ziekenhuizen, kantoorgebouwen, luchthavens en sportstadions. In het boekjaar 2001 behaalde het bedrijf een omzet van 70 miljoen dollar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels