nieuws

Nominaties Nationale Staalprijs en Ontwerp Award Staal bekend

bouwbreed

rotterdam – De jury, aangewezen door de Stichting Bouwen met Staal heeft uit 152 projecten in totaal 21 inzendingen genomineerd voor de Nationale Staalprijs 2002 en de Ontwerp Award Staal 2002. Uit de genomineerden voor de Nationale Staalprijs kiest de jury uiteindelijk een winnaar in elk van de drie categorieën Utiliteitsbouw, Industriebouw en Woningbouw. Bij de Ontwerp Award Staal kan één genomineerde de winnaar worden. De Ontwerp Award Staal 2002 is dit jaar voor het eerst – samen met de Nationale Staalprijs – uitgeschreven. De nieuwe prijs heeft betrekking op een uitzonderlijke, specifieke staaltoepassing binnen een deelnemend project. De prijs wordt toegekend aan de projectpartner(s) die voor deze staaltoepassing verantwoordelijk zijn. De jury staat onder voorzitterschap van architecte Liesbeth van der Pol. Tijdens de Staalbouwdag in het Amersfoortse theater De Flint, op 10 oktober, worden de winnaars bekendgemaakt.

Genomineerden Nationale Staalprijs 2002

Categorie A – Utiliteitsbouw (76 inzendingen)

• ING-Hoofdkantoor, Amsterdam • Kantoorgebouw De Bolder, Schiedam • Kantoorgebouw Solaris Eclips, Amsterdam • Metrostation Parkweg, Beneluxlijn, Schiedam • Paviljoen Haarlemmermeer, Floriade, Haarlemmermeerpolder • Paviljoen Het Web van Noord-Holland, Floriade, Haarlemmermeerpolder • Stadhuis Alphen aan den Rijn

Categorie B – Industriebouw (18 inzendingen)

• Autoschadebedrijf Splinter, Amsterdam • Bedrijfsgebouw Langerak Wielen, Utrecht • Brandweerkazerne, Houten

Categorie C – Woningbouw

(30 inzendingen) • Appartementencomplex Het Baken, Deventer • Appartementencomplex Stadstuinen, Rotterdam • Twee zomerwoningen Zuid- en Noordwester, Vlieland • Villa Lensink-in ’t Hof, Deventer • Woonatelier Akkermans/Calis, Almere

Categorie D – Infrastructuur en overige staalconstructies

(28 inzendingen) • Brug Veghel, Veghel • Bruggen Borneo Sporenburg, Amsterdam • Bruggen Havendiep, Lelystad • De Stokkenbrug, Purmerend • Enneüs Heermabrug, Amsterdam • Snipperlingbrug, Deventer

Genomineerden Ontwerp Award Staal 2002

• Grootint-de Verademing vof voor: risicodragend initiatief tot geïntegreerde en geconditioneerde productie van een ‘stekkerklaar’ kantoorgebouw. Project: Kantoorgebouw De Bolder, Schiedam

• Ingenieursbureau Zonneveld voor: het ontwerp van 21 glas-staalkolommen met dragende functie en geïntegreerde verlichting. Project: Kantoorgebouw Solaris Eclips, Amsterdam

• Oosterhuis.nl voor: de innovatieve (computergestuurde) aanpak van architectuur, constructief ontwerp en productie-aansturing van een sculpturale staalconstructie. Project: Paviljoen Het Web van Noord-Holland, Floriade, Haarlemmermeerpolder

Reageer op dit artikel