nieuws

Minister Verkeer en Waterstaat Roelf de Boer (LPF)

bouwbreed Premium

Minister Verkeer en Waterstaat Roelf de Boer (LPF)

Voor het eerst sinds jaren krijgt het ministerie van Verkeer en Waterstaat weer een man aan het roer. Dit zou ook letterlijk kunnen, want de 53-jarige Roelf de Boer komt uit de binnenvaart. Zijn militaire dienst vervulde hij als kapitein der mariniers bij de Koninklijke Marine Reserve. Werkervaring in de jaren: De Boer heeft diverse functies bekleed in de Rotterdamse haven- en transportwereld. Hij werkte onder meer bij de Koninklijke Nedlloyd Groep en Furness Scheepvaart & Agentuur. Van 1989 tot 1999 was De Boer algemeen directeur van het bedrijf Lehnkering Logistics BV. Vervolgens was hij president-directeur van Europese Waterweg Transporten (EWT) in Zwijndrecht tot hij op 8 januari voorzitter werd van de Kamer van Koophandel in Rotterdam. Die functie verruilt hij nu voor het ministerschap. ‘Ik wil graag meemaken dat de spa de grond in gaat voor de A4 Noord… En ik voeg daar in één adem de aanleg van de A4-Zuid, een tunnel ten Westen van de Beneluxtunnel en een nieuwe verbinding tussen de A14 en de A16 aan toe’, zei hij in februari in een interview met KvKmagazine. In zijn nieuwe functie kan hij de spa zelf in de grond zetten. Zijn wens van meer asfalt mag hij zelf vervullen.

Reageer op dit artikel