nieuws

Minister De Boer blijft lid van de VVD

bouwbreed Premium

Minister De Boer blijft lid van de VVD

den haag – Minister De Boer van Verkeer, die namens de LPF in het kabinet zit, is vooralsnog niet van plan zijn VVD-lidmaatschap op te geven. Zijn woordvoerder heeft dat maandag gezegd in reactie op uitlatingen van LPF-kamerlid Wijnschenk. Die zei zondag voor de radio dat De Boer zijn lidmaatschap van de VVD zou moeten opzeggen, omdat hij anders de indruk wekt niet echt te geloven in de LPF. Als De Boer toch VVD-lid blijft dan zal de LPF hem ‘een flink staaltje dualisme’ laten zien, waarschuwde Wijnschenk. Maar De Boer is daar helemaal niet bang voor. ‘Dualisme is juist het kenmerk van dit kabinet’, luidt zijn standpunt. De Boer is al geruime tijd lid van de VVD en heeft bij de jongste verkiezingen ook op die partij gestemd. Hij trad pas toe tot de LPF toen hij voor een ministerschap werd benaderd. De LPF-ministers Bomhoff hebben inmiddels wel hun oude partij (respectievelijk PvdA en CDA) de rug toe gekeerd.

Reageer op dit artikel