nieuws

Maastricht verscherpt aanbestedingsbeleid

bouwbreed

Maastricht verscherpt aanbestedingsbeleid

MAASTRICHT – Maastricht werkt aan een nieuw aanbestedingsbeleid. In september moet de raad een nieuw beleid vaststellen, omdat het huidige voor de ambtenaren van de gemeente onduidelijk en mistig is. Uit een nog niet gepubliceerd rapport van de gemeente blijkt, dat veel aanbestedingen kleiner dan 215.000 euro niet conform de regels verlopen. De gemeente loopt, volgens een woordvoerder, door het slordig omgaan met de aanbestedingsregels risico’s op schadeclaims. Tot nog toe zijn er geen schadeclaims ingediend. De aanbestedingen worden niet goed nageleefd bij kleinere zaken, zoals leveringen van apparaten en diensten. Bij grote publieke werken gaat het over het algemeen wel goed, denkt hij de woordvoerder.

Reageer op dit artikel