nieuws

KAN kiest Modder als nieuwe voorzitter

bouwbreed Premium

KAN kiest Modder als nieuwe voorzitter

den haag – Drs. J.J. Modder (52) wordt de nieuwe voorzitter van het Knooppunt Arnhem-Nijmegen (KAN). Hij is nu nog directeur en algemeen secretaris van het Nederlands Instituut voor Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting (Nirov) in Den Haag. Modder volgt mr. G.J. Jansen op, die onlangs werd benoemd tot commissaris van de koningin in Overijssel. Het KAN is al ruim zeven jaar een regionale bestuursvorm, waarin de steden Arnhem en Nijmegen en negentien omliggende gemeenten met in totaal 685.000 inwoners op diverse beleidsvelden samenwerken. Op grond van de Kaderwet bestuur in verandering heeft het KAN eigen taken, bevoegdheden en budgetten. Modder, voor Cobouw-lezers ook bekend als columnist van deze krant, gaat waarschijnlijk in september bij het KAN aan de slag.

Reageer op dit artikel