nieuws

ICT Keur biedt meer houvast

bouwbreed Premium

ICT Keur biedt meer houvast

zoetermeer – Installateurs met het keurmerk ICT Keur kunnen zich met een promotiepakket beter profileren. Het keurmerk garandeert volgens ondernemersvereniging Uneto-VNI uit Zoetermeer de vakkennis van de installateur en biedt opdrachtgevers houvast bij de keuze van een ict-installateur. Installateurs van netwerken voor data- en telecommunicatie in gebouwen kunnen het keur aanvragen zodra ze aantonen dat ze voldoen aan de kwaliteitseisen voor bedrijfsvoering en vakkennis. Onafhankelijk onderzoek wijst uit of de installateur het keurmerk nog mag voeren. Er is een certificaat voor de disciplines Bekabeling/Infrastructuur en Netwerken. Later dit jaar komt er een onderscheiding voor het installeren van werkplekautomatisering bij. Uneto-VNI noemt de belangstelling voor het keurmerk groot. Meer dan twintig installatiebedrijven zijn gecertificeerd. Eind dit jaar zullen dat er vijftig zijn. Voor de speciale ICT Keurcursussen schreven zich al meer dan tweeduizend medewerkers van installatiebedrijven in. Goedgekeurde bedrijven mogen ook het Europese keurmerk voor ict-installatiebedrijven Qualif’Com voeren. Bijvoorbeeld MKB Nederland, VNO-NCW, Vereniging ICT Nederland en Syntens ondersteunen het keurmerk.

Reageer op dit artikel