nieuws

Grotendeels groen licht voor bouw Ecofactorij Apeldoorn

bouwbreed Premium

den haag – De Raad van State heeft groen licht gegeven aan de bouw van Bedrijventerrein Apeldoorn-Oost: Ecofactorij. In een definitieve uitspraak heeft de raad bezwaren ongegrond verklaard.

Het bedrijventerrein Apeldoorn Oost, dat 96,3 hectare beslaat, ligt tussen Woudhuizermark, de A50 en A1, de spoorlijn Apeldoorn-Zutphen en de Zutphensestraat. Het terrein is bedoeld voor de bouw van grootschalige industriële bedrijven. De bezwaren van een technische groothandel, de Kamer van Koophandel Veluwe en Twente en de Bedrijven Kring Apeldoorn richten zich met name op de monopolistische positie van de gemeente Apeldoorn. Daarnaast zijn er bezwaren tegen verschillende voor het bestemmingsplan geldende bepalingen waaronder vastgelegde afstanden. De Raad van State heeft de bezwaarmakers gedeeltelijk in het gelijk gesteld. Het rechtscollege is het met hen eens dat de door de gemeente bepaalde afstanden tussen de rijkswegen en ontsluitingsweg inderdaad onredelijk zijn. Ook blijkt een voorgeschreven bebouwingsvrije zone niet noodzakelijk. Tevens is de bepaling waarin staat dat de grondoppervlakte van een gebouw niet minder dan 1000 vierkante meter mag bedragen, geschrapt. Hiermee heeft de Raad van State het bestemmingsplan grotendeels goedgekeurd, met uitzondering van een aantal bepalingen. Dit betekent dat de gemeente Apeldoorn zich opnieuw over deze punten moet buigen.

Reageer op dit artikel