nieuws

Groen licht voor twee motels Van der Valk

bouwbreed

Groen licht voor twee motels Van der Valk

SNEEK – Zowel de gemeente Sneek als de gemeente Weststellingwerf hebben groen licht gegeven voor de bouw van een Van der Valk-motel in Sneek en Wolvega. In Wolvega staat de bouw op het punt te beginnen. In Sneek start men volgend jaar. Het hotel in Sneek telt 150 kamers en wordt gebouwd aan de zuidoostkant van de stad aan de A7 bij het stadsbospark. Omwonenden hebben geprotesteerd tegen de plannen. Zij zijn bang dat het bos verdwijnt. Volgens de gemeente is daarvan geen sprake. Het bouwplan van Van der Valk is inmiddels goedgekeurd door de welstandscommissie. De afdeling Bouwtoezicht ziet er tijdens de bouw op toe dat alles volgens de regels verloopt. ‘Maar het is niet zo dat we nu extra scherp gaan controleren, omdat het gaat om een Van der Valk-motel’, aldus een woordvoerder.

Reageer op dit artikel