nieuws

A74 in Tegelen via Plateautracé

bouwbreed

A74 in Tegelen via Plateautracé

VENLO – De demissionaire ministers Pronk en Netelenbos hebben hun voorkeur uitgesproken voor de zogenoemde Plateauvariant van de A74 bij Venlo. Dat heeft een woordvoerder van Verkeer en Waterstaat gisteren bevestigd. De voorkeur is tot stand gekomen in samenspraak met de regio, aldus de woordvoerder. Gezien de komst van een nieuw kabinet blijft het nog de vraag of deze variant ook definitief wordt vastgesteld. In de Plateauvariant loopt de autosnelweg A74 Venlo-Duitsland tussen de bebouwde kommen van Venlo en Tegelen. De nieuwe weg verbindt de A73 met de BAB61 in Duitsland. De A74 moet vooral de binnenstad van Venlo ontlasten, wordt zo’n 5,5 kilometer lang en gaat 56 miljoen euro kosten.

Reageer op dit artikel