nieuws

Zesduizend nieuwe huizen in Zoetermeer

bouwbreed

Zesduizend nieuwe huizen in Zoetermeer

den haag – In het noordelijk deel van de gemeente Zoetermeer kunnen zesduizend woningen gebouwd worden. Het bezwaar van de gemeente Rijnwoude is door de Raad van State afgewezen. De woningen zijn onderdeel van het Vinex-uitvoeringsconvenant van 1994. Ze komen langs degrens met de gemeente Rijnwoude. Die maakte bezwaar tegen een wijziging van de hoogte van een woontoren van 45 naar 80 meter. Rijnwoude stelt dat een dergelijke verhoging in strijd is met een verantwoorde overgang van de stad naar het aangrenzende Bentwoud. De provincie heeft de plannen goedgekeurd met de motivering dat de toren slechts op enkele plaatsen zichtbaar zal zijn en bovendien op voldoende afstand van de kern Benthuizen is gepland. De Raad van State oordeelt dat Zoetermeer niet buiten zijn bevoegdheden is gegaan door de wijziging door te voeren en heeft het bezwaar ongegrond verklaard. De bouw van de zesduizend woningen is daarmee zeker.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels