nieuws

Spoortunnel Delft kan in vier jaar klaar

bouwbreed Premium

Spoortunnel Delft kan in vier jaar klaar

delft – Een spoortunnel die het huidige spoorviaduct in Delft moet vervangen, kan in vier jaar gereed zijn. Oorspronkelijk gingen Railinfrabeheer en de gemeente Delft er vanuit dat de bouw van de tunnel tussen vijf en acht jaar in beslag zou nemen. Dat zegt een woordvoerder van Railinfrabeheer. Voorwaarde voor de snellere bouwtijd is dat de tunnel wordt gebouwd volgens de zogenaamde wanden-dakmethode. De ‘wanden-dakmethode’ wordt ook toegepast bij de bouw van een tramtunnel in de Haagse binnenstad. Daar liep het project jarenlange vertraging op door de hoge stand van het grondwater. In Delft worden zulke problemen niet verwacht, omdat het grondwater in Delft lager staat.

Reageer op dit artikel