nieuws

Soest: toch bouwen rondom vliegbasis

bouwbreed

Soest: toch bouwen rondom vliegbasis

den haag – De gemeente Soest heeft genoeg van de geluidzonering rondom vliegbasis Soesterberg. Dit bleek onlangs bij de Raad van State in Den Haag. De huidige geluidscontouren staan ontwikkelingen in de gemeente in de weg, terwijl de feitelijke geluidsbelasting volgens de gemeente wel meevalt. Door vertrek van de Amerikanen van het vliegveld in 1994 is de geluidsbelasting een stuk minder geworden. De gemeente wil nu dat de geluidsnormen aan de feitelijke situatie worden aangepast. Volgens Defensie is niet de feitelijke maar de mogelijke geluidsbelasting van belang. Of de gemeente bij beperking van de geluidscontouren kan gaan bouwen is onzeker. Het gebied maak deel uit van een ecologische verbindingszone. Uitspraak binnen zes weken.

Reageer op dit artikel