nieuws

‘Plan Amstelstation onvoldoende’

bouwbreed

‘Plan Amstelstation onvoldoende’

amsterdam – Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer is onvoldoende in staat richting te geven aan de ontwikkeling van de omgeving rond het Amstelstation in Amsterdam-Oost. De gemeente Amsterdam moet zelf met een geheel nieuw plan komen, zo schrijft de Amsterdamse Raad voor de Stadsontwikkeling (ARS) in zijn jongste rapport. Het Amstelstation is een belangrijk vervoersknooppunt in de Randstad. Maar de plannen van het stadsdeel bieden geen ruimte voor de aanleg van twee extra treinsporen, zo heeft de ARS vastgesteld. Oost/Watergraafsmeer denkt alleen aan kantoren, woningen en voorzieningen, overwegend aan de voorzijde van het station. Volgens de ARS ontbreekt daarbij de aandacht voor diverse zwakke plekken, met name achter het station. En schiet de onderbouwing van de benodigde grote aantallen vierkante meter bedrijfsruimte tekort. Ook is onduidelijk in welke richting het gebied zich moet ontwikkelen: naar het zuiden langs het spoor richting Overamstel of naar het noordoosten richting Wibautstraat. Tenslotte concludeert de raad dat het gebied betere parkeervoorzieningen moet krijgen.

Reageer op dit artikel