nieuws

Op de kaart gezet

bouwbreed

Op de kaart gezet

Wat er verder ook te zeggen valt over de overname van HBG door Koninklijke BAM NBM, één ding is zeker, de Nederlandse bouw staat weer op de Europese kaart. Nadat HBG in Spaanse handen was gevallen, was er nauwelijks meer een Nederlandse bouwer die zich kon meten met de Europese top. Ballast Nedam en Volker Wessels Stevin hebben de nodige buitenlandse activiteiten, maar zijn toch moeilijk te vergelijken met de grote buitenlandse spelers. Sterker nog, wegens teleurstellende resultaten was Ballast Nedam druk bezig zijn buitenlandse activiteiten te verminderen. In de Europese markt, die ook in de bouw hoe langer hoe meer gestalte begint te krijgen, is het hebben van minstens één speler die de competitie met buitenlandse grootbedrijven als Skanska, Amec en Bouygues aan kan, een goede zaak. Niet uit nationalistische overwegingen, maar omdat een grote Europese speler in staat is om ook op het gebied van onderzoek en ontwikkeling een forse partij mee te spelen. De combinatie BAM NBM en HBG wordt de vijfde bouwer van Europa en is daardoor in staat die prominente rol te spelen. Dat is goed voor de totale Nederlandse bouw.

Reageer op dit artikel