nieuws

Ontwikkelaar Chipshol wil eigen ontsluitingsweg

bouwbreed Premium

den haag – Projectontwikkelaar Chipshol wil de ontsluitingsweg van het Groenenbergterrein bij Schiphol onder de N201 leggen. Dit bleek bij de Raad van State in Den Haag.

Het Groenenbergterrein van 23 hectaren ligt bij de Haarlemmermeerbaan van Schiphol. Chipshol wil nu vaart zetten achter de ontwikkeling van het bedrijventerrein. Zij heeft al voor 20 miljoen euro geïnvesteerd. Het hele project moet ongeveer 100 miljoen euro opbrengen. De provincie acht het plan om de weg onder de N201 te laten lopen financieel niet mogelijk. De extra miljoenen die daarvoor moeten worden vrijgemaakt, zouden de aanleg van de N201 kunnen bemoeilijken. Het project is al te duur geworden en waar mogelijk moet worden bezuinigd. De provincie ziet de ontsluitingsweg liever via het terrein van Schiphol Real Estate, de grootste concurrent van Chipshol.

Ongunstiger

Provinciaal woordvoerder F. Arents voorziet geen enkel probleem. Chipshol juist wel. Dit betekent een veel ongunstiger bedrijvenindeling op het Groenenbergterrein. Bovendien ziet Chipshol er geen heil in gebruik te maken van terreinen die aan haar concurrent toebehoren. De Raad van State doet binnen enkele weken uitspraak.

Reageer op dit artikel