nieuws

Nieuwe stations in Overijssel onderzocht

bouwbreed Premium

Nieuwe stations in Overijssel onderzocht

ZWOLLE – Nieuwe treinstations in het zuiden en westen van Zwolle, in Staphorst en bij Harderwijk of Nunspeet moeten het openbaar vervoer in Overijssel verbeteren. Dat blijkt uit een haalbaarheidsstudie naar het zogenoemde Sternet voor openbaar vervoer, dat in opdracht van de provincie is uitgevoerd. In het Sternet vormt station Zwolle het centrum van waaruit trein- en busverbindingen naar alle windstreken uitwaaieren. Om het openbaar vervoer te optimaliseren en de grotere kernen in Overijssel goed met elkaar te verbinden, worden in de studie verschillende suggesties gedaan voor het verbeteren van de aansluitingen. De voorgestelde maatregelen lopen uiteen van aanpassing van de dienstregeling tot het bouwen van nieuwe treinstations en het verbeteren van de doorstroming van buslijnen.

Reageer op dit artikel