nieuws

Nieuwe haven kan in Scheveningen

bouwbreed

Nieuwe haven kan in Scheveningen

den haag – ‘Zuidwestelijk van het Scheveningse Havengebied kan een nieuwe haven worden aangelegd. Hierdoor ontstaat ruimte voor de ontwikkeling van belangrijke bedrijfstakken, zoals visserij en transport.’ Dit staat vermeld in het plan Haagduyne dat de Kamer van Koophandel Haaglanden afgelopen vrijdag presenteerde. De kosten van de vierde Scheveningse haven bedragen ongeveer 350 miljoen euro. Wethouder W.J. Stolte is van plan in het havengebied meer woningen te bouwen en toerisme en recreatie te stimuleren. ‘Sterke bedrijfstakken als de visserij en de transportsector mogen hierdoor niet in de knel komen’, stelt de KvK. ‘Daarvoor is hun betekenis voor de economie en de werkgelegenheid te groot.’

Reageer op dit artikel