nieuws

Nederlands-Duitse opleiding succesvol

bouwbreed

Nederlands-Duitse opleiding succesvol

losser – Het initiatief van de gemeente Losser en de Duitse grensgemeente Emsbüren voor een opleiding die langdurig werklozen en jongeren klaarstoomt voor de bouw is een groot succes. Het project telde het eerste jaar ruim dertig deelnemers. ‘Ruim 60 procent heeft inmiddels een echte baan’, zegt projectleider R. van Marle. Van Nederlandse kant gaat het vooral om langdurig werklozen die via het project weer werkritme opdoen, in Duitsland zijn het vooral jongeren. De opleiding tot hulpbouwvakker is zeer praktijkgericht. Zo worden de Nederlandse deelnemers in Losser ingezet bij de bouw van enkele historische boerderijen. De Duitsers volgen in Nederland een stage van negen weken. ‘Dit draagt ertoe bij dat de Duitsers ook makkelijker de stap nemen om voor Nederlandse bouwbedrijven te gaan werken.’

Reageer op dit artikel