nieuws

Kort geding tegen Altera Vastgoed

bouwbreed

Kort geding tegen Altera Vastgoed

GRONINGEN – De bewoners van de verwaarloosde KLM-flat in de Groninger wijk Vinkhuizen spannen een kort geding aan tegen eigenaar Altera Vastgoed. De flat is door gebrek aan onderhoud zwaar verpauperd. Een onlangs uitgevoerde inventarisatie leverde ruim 140 klachten op, van lekkende kranen tot kletsnatte muren. Altera is volhardend in zijn mening niets meer aan de flat te doen. Het bedrijf wil het complex het liefst zo snel mogelijk verkopen. Een bod van woningbouwvereniging Nijestee werd van de hand gewezen, maar inmiddels heeft ook woningstichting Patrimonium zich als mogelijke koper aangediend. Alle vier huurdersverenigingen in de wijk staan achter de klachten van de bewoners.

Reageer op dit artikel