nieuws

Hochtief participeert in luchthaven Sydney

bouwbreed

Hochtief participeert in luchthaven Sydney

essen – Een consortium met de Duitse bouwer Hochtief is eigenaar geworden van de belangrijkste luchthaven van Australië te Sydney. Met de transactie is een investering van 3,2 miljard euro gemoeid. Bovendien wordt 113 miljoen euro gestoken in de terminal van de voormalige luchtvaartmaatschappij Ansett. Met de deelname aan de luchthaven van Sydney breidt Hochtief zijn belang in het vliegbedrijf andermaal flink uit. Het concern uit Essen is al mede-eigenaar van de luchthavens te Athene, Düsseldorf en Hamburg. Bovendien ligt de grootaandeelhouder van Ballast Nedam samen met de Bonner vastgoedmaatschappij IVG goed in de race voor de nieuwe internationale luchthaven van Berlijn. Tot het consortium dat de geprivatiseerde luchthaven van Sydney voor de volle 100 procent in handen krijgt, behoren naast Hochtief Australisch grootste investeringsbank Macquarie en de Commonwealth Bank. Van luchthaven Sydney werd vorig jaar door 25 miljoen reizigers gebruik gemaakt.

Reageer op dit artikel