nieuws

Groningen kan zijn nieuwbouw niet kwijt

bouwbreed

Groningen kan zijn nieuwbouw niet kwijt

groningen – De belangstelling voor diverse nieuwbouwprojecten in de stad Groningen is dermate gering dat de bouwplannen rigoureus moeten worden bijgesteld. Van koperszijde bestaat te weinig belangstelling voor de nieuwbouwwijk Gravenburg, het project Muldershof in de Indische Buurt en het project Radium in de wijk Vinkhuizen. Belangrijkste reden voor de geringe belangstelling is dat de prijzen veel te hoog zijn. Makelaars hebben aangegeven dat er goedkopere woningen moeten komen. In de wijk Gravenburg blijven tientallen woningen op voorhand leegstaan. Hetzelfde geldt voor Muldershof en Radium. In Vinkhuizen is nog geen tien procent van de 36 woningen verkocht. Er zijn slechts een paar opties. Te hoog gegrepen, moeten de planmakers schoorvoetend toegeven. In Gravenburg is het roer al omgegooid en worden goedkopere woningen gebouwd. Ook begint het er naar uit te zien dat 115 geplande koopwoningen op het voormalige CiBoGa-terrein dit jaar meer worden afgebouwd. Ook daar blijkt de uiteindelijke koopprijs te hoog uit te vallen.

Reageer op dit artikel