nieuws

Brabants experiment woningbouw breder

bouwbreed

Brabants experiment woningbouw breder

den bosch – Het experiment waarbij vijf kleine kernen in Noord-Brabant de mogelijkheid krijgen om onbeperkt woningen in bestaand bebouwd gebied te bouwen, is bereikbaar geworden voor meer gemeenten in de provincie. Noord-Brabant nodigde twee weken geleden vijf kleinere kernen uit om mee te doen aan een bijzonder pilotproject. Bij deelname hoeven deze gemeenten zich niet meer aan hun woningbouwcontingent te houden, zolang er maar sprake is van woningbouw. Voormalig gedeputeerde P. van Geel van Ruimtelijke Ordening kreeg er afgelopen week fel van langs tijdens het politieke debat over dit speciale project. Van Geel wordt door diverse statenleden beticht van vriendjespolitiek. De gemeenten Grave en Geertruidenberg zouden zijn voorgetrokken door Van Geel, omdat de burgemeesters van deze gemeenten tevens statenlid zijn en goede banden onderhielden met de gedeputeerde. Volgens Van Geel volstrekte onzin, maar een meerderheid in de Staten heeft besloten om nu maximaal zeven gemeenten deel te laten nemen aan het proefproject om twijfels over de integriteit van het project weg te nemen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels