nieuws

Bewoners ecologische wijk klagen over rotte kozijnen

bouwbreed

drachten – Bewoners van het ecologische Morrapark in Drachten klagen over verrotte kozijnen en deuren. Volgens de gemeente Smallingerland en de aannemer is er niets mis met het vurenhout dat voor de woningen is gebruikt. Zij wijten de houtrot aan slecht onderhoud.

Het Morrapark is tien jaar geleden gebouwd als landelijke proeftuin. Bij de bouw zijn alleen milieuvriendelijke bouwmaterialen toegepast. Bouwbedrijf Nijhuis te Assen maakte samen met architectenbureau Kristinsson uit Deventer de keuze voor vurenhouten kozijnen en deuren. Daar speelt zich de rotvorming nu af. Vestigingsdirecteur H.J.E. Visser van Nijhuis vertelt dat de mankementen ondertussen allemaal zijn afgehandeld. ‘Het ging om het loslaten van schilderwerk. Daar hebben we wat aan gedaan. Een aantal bewoners had het houtwerk gewoon slecht onderhouden. Die klachten hebben we afgewezen.’ De bruggen en beschoeiingen in het Morrapark zijn gemaakt van onbehandeld larikshout. Ook dat hout begint te rotten. Gemeentewoordvoerder P. Lansen vertelt dat men van tevoren wist dat ze het larikshout sneller moesten vervangen. Dat gaat binnenkort dan ook gebeuren.

Reageer op dit artikel